Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre4 iulie 20241 min de lectură

Comisia instituie taxe compensatorii provizorii la importurile de vehicule electrice pe bază de baterii din China, în timp ce discuțiile cu China continuă

Comisia instituie taxe compensatorii provizorii la importurile de vehicule electrice pe bază de baterii din China, în timp ce discuțiile cu China continuă.

vehicule electrice

Astăzi, 4 iulie, la nouă luni de la deschiderea unei investigații antisubvenție ex officio, Comisia Europeană a instituit taxe compensatorii provizorii la importurile de vehicule electrice pe bază de baterii (battery electric vehicles, BEV) din China. Pe baza investigației, Comisia a concluzionat că lanțul valoric al BEV din China beneficiază de subvenții neloiale, constituind o amenințare de prejudiciu economic pentru producătorii de BEV din UE. Investigația a examinat, de asemenea, consecințele și impactul probabil ale acestor măsuri asupra importatorilor, utilizatorilor și consumatorilor de BEV din UE.

Consultările cu guvernul chinez s-au intensificat în ultimele săptămâni, în urma unui schimb de opinii între vicepreședintele executiv Valdis Dombrovskis și ministrul chinez al comerțului Wang Wentao. Contactele continuă la nivel tehnic în vederea găsirii unei soluții compatibile cu normele OMC, care să răspundă în mod adecvat preocupărilor exprimate de Uniunea Europeană. Orice rezultat negociat al investigației trebuie să fie eficace în abordarea formelor prejudiciabile de subvenționare identificate.

Informații suplimentare sunt disponibile în comunicatul de presă online.

Detalii

Data publicării
4 iulie 2024