Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre9 noiembrie 20202 min de lectură

Comisarul Reynders inaugurează Săptămâna internațională a siguranței produselor 2020 și salută doi noi semnatari ai Angajamentului privind siguranța produselor

siguranta_produse.png
© EU
Astăzi, 9 noiembrie, comisarul Reynders va deschide Săptămâna internațională a siguranței produselor 2020, în cursul căreia două noi piețe online — Bol.com și eMAG  — vor adera în mod oficial la Angajamentul privind siguranța produselor .

Prin aderarea la angajament, aceste companii se angajează acum să elimine mai rapid produsele periculoase de pe piețele lor. Comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a declarat: „Din cauza crizei provocate de coronavirus, achizițiile online au crescut exponențial, la fel și înșelătoriile online. Nu putem să urmărim cu mâinile în sân cum cei care fraudează profită de vulnerabilitățile consumatorilor. Numai cu ajutorul comercianților cu amănuntul online îi putem proteja pe consumatorii din UE și putem garanta că produsele sunt sigure. Am plăcerea de a-i primi alături de noi pe Bol.com și EMAG în calitate de semnatari ai Angajamentului privind siguranța produselor și încurajez și alți comercianți online să le urmeze exemplul. Trebuie să ne continuăm eforturile de îmbunătățire a siguranței consumatorilor, atât online, cât și offline.” 

Bol.com  și EMAG se alătură altor șapte mari piețe online — Alibaba (pentru AliExpress), Allegro, Amazon, Cdiscount, eBay, Rakuten France și Wish.com — care s-au angajat deja să efectueze o eliminare mai rapidă a produselor periculoase. Companiile vor facilita trimiterea cu mai mare ușurință de către clienți a notificărilor privind produsele periculoase și le vor elimina în termen de două zile lucrătoare de la primirea notificărilor din partea autorităților statelor membre ale UE.

Săptămâna internațională a siguranței produselor 2020 va reuni participanți din întreaga lume în cadrul unei conferințe virtuale, pentru a discuta despre modalitățile de consolidare a siguranței produselor la nivel mondial. Evenimentul din acest an se va concentra asupra siguranței produselor în timpul crizei provocate de COVID-19 și asupra modalităților de urmărire și de retragere a produselor periculoase.

Mai multe informații privind Săptămâna internațională a siguranței produselor sunt disponibile online , iar lucrările conferinței, inclusiv discursul comisarului Reynders, vor putea fi urmărite pe EbS . În cursul acestei săptămâni, Comisia va prezenta și noua sa Agendă pentru consumatori, care stabilește prioritățile și acțiunile Comisiei în ceea ce privește politica privind protecția consumatorilor pentru următorii ani.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand — Tel.: + 32 229 62253;

Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 63444;

Jördis Ferroli + 32 460 79 55 48

Detalii

Data publicării
9 noiembrie 2020