Direct la conținutul principal
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre16 iunie 2020

Comisarul Ferreira participă la lansarea online a Raportului comun al Comisiei Europene și al OCDE privind „Orașele mari ale lumii”

city.png
© EU
Astăzi, 16.06.2020, comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, va participa la un eveniment online organizat în comun de Comisia Europeană și de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), pentru a lansa raportul „Orașele mari ale lumii: o nouă perspectivă asupra urbanizării” .

Comisarul deschide acest eveniment împreună cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurría. Va fi o ocazie pentru ambele instituții de a publica raportul privind „Orașele mari ale lumii” , care arată că locuitorii orașelor mari din lumea întreagă sunt mai satisfăcuți de nivelul lor de trai decât populația din orașele mici și zonele semidense sau rurale. Acest lucru se datorează veniturilor mai mari, oportunităților mai mari de angajare, accesului mai bun la servicii, tehnologii moderne și educație.

Cu toate acestea, locuitorii orașelor mari sunt mai expuși unor provocări precum poluarea aerului, anumite probleme de sănătate și infracționalitatea. Orașele mari sunt, de asemenea, mai expuse la inundații și furtuni violente, care devin din ce în ce mai frecvente din cauza schimbărilor climatice.

Înainte de publicare, comisarul Ferreira a declarat: „Acest raport arată ce chestiuni trebuie abordate în orașele mari, în orașele mici și în zonele rurale, pentru a ne asigura că nu lăsăm pe nimeni în urmă. El demonstrează importanța politicilor concepute conform specificului regional și local, întrucât fiecare tip de teritoriu se confruntă cu propriile sale provocări. Trebuie să continuăm să investim în toate aceste tipuri diferite de teritorii și în legăturile dintre acestea, astfel încât populația să atingă un nivel de trai ridicat, indiferent de locul în care trăiesc.”

Propunerea Comisiei privind un buget pe termen lung, care include instrumentul de redresare Next Generation EU, va aborda provocările cu care se confruntă orașele mari, orașele mici și zonele rurale printr-o tranziție echitabilă către o economie neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Discursul de deschidere al comisarei Ferreira va fi publicat aici .

Persoane de contact pentru presă:

Vivian Loonela– Tel.: +32 229 66712

Sara Soumillion - Tel.: +32 229 67094

Detalii

Data publicării
16 iunie 2020