Direct la conținutul principal
Reprezentanța în România
Știre28 februarie 2022

Comisarul european Ylva JOHANSSON: vizita în România

Comisarul european Ylva JOHANSSON, responsabil pentru afaceri interne, a efectuat o vizită la Suceava și la Bucureşti în data de 28 februarie 2022.

PTFSiret

Înaltul oficial european s-a întâlnit cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României, cu dl. Nicolae CIUCĂ, prim-ministrul României, și cu dl. Lucian BODE, ministrul afacerilor interne. La Suceava, comisarul european a vizitat tabăra mobilă de asistență umanitară din zona PTF Siret și a susținut declarații de presă la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. 

Comisarul european responsabil pentru afaceri interne, Ylva JOHANSSON, a declarat: „Cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmit este: mulțumesc, România! Este foarte important pentru mine să mă aflu în România în aceste vremuri extrem de dificile, în care vedem cum războiul reapare în Europa. Am văzut cu ochii mei dovezi de solidaritate: cetățenii români de pe întreg teritoriul țării, societatea civilă și autoritățile române urează bun venit refugiaților ucraineni care vor să scape din calea războiului. Uniunea Europeană este pregătită să ofere sprijin!"

La București, înaltul oficial a efectuat inclusiv o vizită la Centrul Operațional de Coordonare al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, urmată de o conferință de presă. În cadrul vizitei sale, comisarul a participat și la o masă rotundă cu reprezentanți ai societății civile. 

Detalii

Data publicării
28 februarie 2022