Skip to main content
Logoul Comisiei Europene
Reprezentanța în România
Știre18 februarie 2022

Agricultură: lansarea primelor premii europene pentru producția ecologică

Astăzi, 18 februarie, Comisia Europeană, Comitetul Economic și Social European (CESE), Comitetul European al Regiunilor (CoR), COPA-COGECA și IFOAM Organics Europe lansează împreună primele premii europene pentru producția ecologică.

OrganicEU

Aceste premii vor recunoaște excelența de-a lungul lanțului valoric ecologic, recompensându-i pe cei mai buni și mai inovatori actori din domeniul producției ecologice din UE. Candidaturile se depun în perioada 25 martie-8 iunie 2022.

Comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat: „Constat cumândrie că premiile UE pentru producția ecologică devin realitate. Am depus eforturi susținute pentru a ne asigura că acest lucru se succedă instituirii, începând de anul trecut, a Zilei europene a agriculturii ecologice, pe care o vom sărbători anual la 23 septembrie. Producția ecologică este elementul-cheie care va juca un rol esențial în tranziția către sisteme alimentare durabile și nu putem realiza acest lucru fără diferiții actori din lanțul de aprovizionare ecologic. Aceste premii constituie o ocazie excelentă de a le recunoaște meritele, promovând în același timp exemple de bune practici în întreaga UE. Îi încurajez pe toți actorii din domeniul producției ecologice să candideze.”

Cele șapte premii sunt primul exemplu de premii pentru producția ecologică acordate la nivelul UE și sunt concepute ca o continuare a Planului de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice, adoptat de Comisie la 25 martie 2021.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Detalii

Data publicării
18 februarie 2022

Date de contact

Nume
Miriam Garcia-Ferrer
E-mail
Număr de telefon
+ 32 229 99075

Nume
Thérèse Lerebours
E-mail
Număr de telefon
+ 32 229 63303